Pesto alla calabrese

Kreemjas ja vürtsikas pestokaste Lõuna-Itaaliast.

Kogus
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

2 suurt punast paprikat

1 väike sibul

3 sl oliiviõli

1 seemnetest puhastatud punane tšillikaun

250 g ricotta juustu

100 g riivitud pecorinot või parmesani

1 tl soola

1 tl tšillipulbrit soovi korral

Valmistamine

Lõika paprikad pikuti pooleks, eemalda seemned ja aseta ahjuplaadile. Rösti kuumas grillahjus, kuni paprikad on pealt "villis" ja kohati mustad. Eemalda pann ahjust, kata köögirätikuga. Lase veidi jahtuda, siis koori paprikatelt nahk.
Pane röstitud paprikad köögikombaini, lisa õli ja hakitud sibul ja haki peenemaks. Lisa ülejäänud ained ja töötle ühtlaseks kreemjaks kastmeks.
Serveeri keedetud makaronidega.
LISA KOMMENTAAR